Please note: This website requires Flash and JavaScript to enjoy the full function range.
Please ensure that Flash and JavaScript are activated in your browser options. To download the
current flash plugin version please click here.

Volkswagen Amarok. Monikäyttöinen ja muuntuva.

Elämä on täynnä haasteita.

Siellä, missä muut jo kohtaavat rajansa, Amarok jatkaa vahvaa kulkuaan. Amarok yhdistää maastokelpoisuuden, monikäyttöisyyden ja luotettavuuden paremmin kuin juuri mikään muu pick-up. Näissä haasteissa apuna ovat esimerkiksi jatkuvatoiminen tai kytkettävä neliveto, erinomainen offroad-turvallisuus (offroad-ABS ja maastoajoon sovitettu ESP-ajonvakautus vakiona), luokkansa levein lava-ala sekä erittäin tukeva runkorakenne, joka kestää kovaa käyttöä vaikeissa maasto-oloissa. Tavallisilla teillä Amarok esiintyy edukseen yhtä lailla: tasokkaat sisätilat ja suvereenit ajo-ominaisuudet eivät jätä varaa lisätoiveille.

Valmiina työhön.

Sekä Amarokin kytkettävä että jatkuvatoiminen 4MOTION-neliveto ovat luotuja helppoon ja turvalliseen ajoon maastossa. Yhteensä 2,8 tonnin perävaunumassa soveltuu haastavan kuorman vetoon ja luokkansa levein lava-ala pystyy kuljettamaan eurolavoja myös poikittain. Lavan kokonaisala on 2,52 m2 (DoubleCab) tai 3.57 m2 (SingleCab). Kun vakiona oleva ESP-ajonvakautusjärjestelmä vielä säätyy automaattisesti auton kuormituksen mukaan, pääset todella nauttimaan työskentelystä Amarokin kanssa. Lavan pinta on vain 780 mm:n korkeudella maasta, mikä tekee kuorman teon ja purkamisen helpoksi.

Lujaa luonnetta.

Myös Amarokin konepellin alla piilee suuri persoonallisuus. Sitkeävetoiset dieselmoottorit, TDI tai kahdella turboahdimella varustettu BiTDI, mahdollistavat sitkeän väännön jo alakierroksilla ja paljon voimaa yläkierroksilla.

Amarok 4MOTION OFFROAD -malleissa on kytkettävä nelivetojärjestelmä ja alennusvaihteisto, jonka heavy duty -lehtijouset kantavat yli 1000 kg:n kuorman. Jatkuvatoimisessa nelivedossa puolestaan mukavuuslehtijouset lisäävät ajomukavuutta varsinkin suurissa nopeuksissa ja minimoivat samalla pienimmätkin ajoäänet. Niiden avulla Amarok etenee vastustamattomasti.

Tien päällä viihtymisen täydentävät radio-cd-soitin RCD 310 kuusine kaiuttimineen sekä Webasto-lisälämmitin. Lisäpersoonallisuutta saa valitsemalla esimerkiksi useista kevytmetallivanteista omaan tyyliin parhaiten sopivan.

Vetovoimaa automaatilla.

Amarok on saatavissa myös 8-vaihteisella automaattivaihteistolla, joka on suunniteltu nimenomaan Amarokia varten. Siinä ei käytetä muista Volkswagen-malleista tuttua DSG-kaksoiskytkinteknologiaa, vaan vaihteisto perustuu hydrauliseen momentinmuuntimeen, jolloin se soveltuu erityisen hyvin raskaiden kuormien kantamiseen ja vetämiseen vaikeissa maasto-olosuhteissa. Energiatehokkuutensa ansiosta vaihteisto sopii erinomaisesti myös maantiekäyttöön. Automaattivaihteisto on saatavilla DoubleCab-korimallin 4MOTION-versioihin.