Please note: This website requires Flash and JavaScript to enjoy the full function range.
Please ensure that Flash and JavaScript are activated in your browser options. To download the
current flash plugin version please click here.

Vaihtoautopalvelun käyttöohjeet.

1. Vaihtoautohaku

Voit etsiä palvelusta haluamasi kaltaisia vaihtoautoja vaihtoautohakulomakkeen avulla. Määrittele lomakkeen kenttiin etsimäsi kaltaista autoa koskevat ominaisuudet ja tuloksien esitysjärjestys listalla (1.1 Hakutulosten tarkastelu) alasvetovalikoiden avulla. Klikkaa lopuksi lomakkeen vasemmassa alalaidassa sijaitsevaa Hae-painiketta. Saat tuloksena listan kaikista kriteereihisi sopivista vaihtoehdoista.

Muista lomaketta täyttäessäsi, että kaikkia kenttiä ei tarvitse eikä ole syytäkään täyttää vaan ainoastaan ne, joiden sisältämät ominaisuudet ovat kaikkein olennaisimpia sinun kannaltasi. Monesti parin kolmen kentän täyttäminenkin antaa jo sopivan määrän hakutuloksia. Liian tarkkojen kriteerien antaminen johtaa usein siihen, ettei haku tuota lainkaan tuloksia. Huomioi myös, että osa eri ominaisuuksista on toisensa poissulkevia.

Kaksiosaisissa kentissä (Vuosimalli, Ajokilometrit, Hinta) toisen kentän täyttäminenkin riittää, jollet välttämättä halua määritellä molempia.

1.1 Hakutulosten tarkastelu

Suoritettuasi vaihtoautohaun saat tuloksena listan kaikista lomakkeessa antamiisi kriteereihin sopivista vaihtoautoista. Vaihtoautot on listattu lähtökohtaisesti siinä järjestyksessä, jonka olet määrittänyt vaihtoautohakulomakkeen "Järjestä tulokset" -alasvetovalikossa. Voit muuttaa esitysjärjestystä tietokenttänimikkeiden (esim. Merkki ja malli, Vuosimalli, Ajokilometrit) vieressä olevilla < ja > -painikkeilla.
Pääset tarkastelemaan yksittäisen auton tarkempia tietoja klikkaamalla sen merkkiä ja mallia kuvaavaa linkkiä listalla. Jälleenmyyjän nimeä klikkaamalla näet sen myyntipisteen yhteystiedot, jossa kyseinen vaihtoauto on myynnissä. Yhteystietosivun kautta voit hakea myös muita tämän jälleenmyyjän valikoimassa olevia vaihtoautoja.

1.2 Auton tietojen tarkastelu

Valittuasi listalta sinua kiinnostavan vaihtoauton, näet tarkemmat sitä koskevat tiedot kuten auton merkin, mallin, korityypin ja vetotavan sen tietosivulta. Ainakin useimmista autoista on esillä myös yksi tai useampia kuvia. Tämän lisäksi käytettävissäsi on valikoima toimintoja, jotka liittyvät tähän nimenomaiseen vaihtoautoon:
Suosikkilista = Voit lisätä omalle henkilökohtaiselle suosikkilistallesi sinua kiinnostavia vaihtoautoja tietosivulla sijaitsevan linkin avulla. Lisättyäsi autoja suosikkilistallesi, voit tarkastella listaasi (vrt. 1.1 Hakutulosten tarkastelu) ja vertailla samanaikaisesti korkeintaan kahta listalle lisäämääsi autoa keskenään (ks. 1.4 Suosikkilistan autovertailu). Voit halutessasi myös poistaa aiemmin lisäämäsi auton suosikkilistalta.

Yhteydenottopyyntö = Voit jättää sinua kiinnostavasta vaihtoautosta yhteydenottopyynnön sille jälleenmyyjälle, jolla auto on myynnissä. Voit vapain sanoin kuvailla, jos kaipaat esimerkiksi jotain nimenomaista lisätietoa kyseisestä autosta. Jälleenmyyjä pyrkii ottamaan sinuun yhteyttä toivomanasi ajankohtana, mikäli se on mahdollista.

Siirto rahoituslaskuriin = Voit siirtää sinua kiinnostavan vaihtoauton tiedot suoraan rahoituslaskuriin, jonka avulla sinulla on mahdollisuus arvioida esimerkiksi auton lopullista kokonaishintaa ja yksittäisten maksuerien suuruutta.

Jälleenmyyjän nimeä klikkaamalla näet sen myyntipisteen yhteystiedot, jossa kyseinen vaihtoauto on myynnissä. Yhteystietosivun kautta voit hakea myös muita tämän jälleenmyyjän valikoimassa olevia vaihtoautoja.

1.3 Suosikkilista

Lisäämällä haluamiasi vaihtoautoja henkilökohtaiselle suosikkilistallesi voit kerätä potentiaalisia vaihtoehtoja talteen omalle tietokoneellesi. Näin toiveidesi kaltaisen vaihtoauton etsiminen on entistäkin helpompaa. Lisättyäsi autoja suosikkilistallesi, voit tarkastella listaasi (vrt. 1.1 Hakutulosten tarkastelu) ja vertailla samanaikaisesti korkeintaan kahta listalle lisäämääsi autoa keskenään (ks. 1.4 Suosikkilistan autovertailu). Auto lisätään listalle tai poistetaan listalta sen tietosivulla sijaitsevan linkin avulla.

Suosikkilistan käyttö vaatii, että selaimesi hyväksyy palvelun tallentamat evästeet (cookies). Tietoja ei tallenneta pysyvästi tietokoneellesi, vaan selaimen sulkeminen tyhjentää listan.

1.4 Suosikkilistan autovertailu

Kun olet lisännyt henkilökohtaiselle suosikkilistallesi sinua kiinnostavia vaihtoautoja, voit vertailla autoja keskenään erillisen vertailutoiminnon avulla. Vertailusivu on jaettu kahteen osaan, joihin voit valita alasvetovalikoiden avulla suosikkilistaltasi haluamiesi autojen tiedot vertailtavaksi keskenään.

2. Yhteydenottopyyntö

Voit jättää valitsemallesi jälleenmyyjälle yhteydenottopyynnön sähköisen lomakkeen avulla. Täytä lomakkeen kenttiin nimesi ja toivottu yhteydenottoajankohta, määrittele jälleenmyyjä, jolle haluat osoittaa yhteydenottopyynnön, sekä kuvaile aihe, jonka pohjalta haluat yhteydenoton tapahtuvan. Anna lisäksi joko sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi tai osoitetietosi sen mukaan, millä tavoin haluat sinuun otettavan yhteyttä. Klikkaa lopuksi Lähetä-painiketta. Määrittelemäsi jälleenmyyjä pyrkii ottamaan sinuun yhteyttä toivomanasi ajankohtana.

3. Vahtipalvelu

Vahtipalvelun avulla voit määritellä itsellesi haluamasi määrän taustahakuja, jotka etsivät määrittelemiäsi vaihtoautoja puolestasi. Kunkin taustahaun osalta voit määrittää niiden voimassaoloajan ja myös poistaa niitä halutessasi. Taustahaku suoritetaan kerran vuorokaudessa. Kun hakukriteereihisi sopiva auto tulee valikoimaan, saat siitä ilmoituksen haluamaasi sähköpostiosoitteeseen. Vahtipalvelu vaatii toimiakseen rekisteröitymisen. Voit perua rekisteröitymisesi Vahtipalvelussa milloin haluat.