Please note: This website requires Flash and JavaScript to enjoy the full function range.
Please ensure that Flash and JavaScript are activated in your browser options. To download the
current flash plugin version please click here.

Ajankohtaista tietoa dieselmoottoreista.

Hyvä Volkswagen-asiakkaamme
 

Olemme pahoillamme Volkswagenin dieselmoottoreissa esiintyneiden epäselvyyksien vuoksi. Volkswagen AG tekee täysillä töitä selvittääkseen tietyissä dieselmoottoreissa käytettyyn ohjelmistoon liittyvät epäselvyydet. Tapausta koskevien Volkswagen-hyötyautojen määrä Suomessa on selvitetty.

  • Suomessa tapaus koskee 5 400:aa Volkswagen-hyötyautoa.
  • Autot ovat teknisesti turvallisia, ja niillä voi ajaa normaalisti.
  • Teknisiä ratkaisut on selvitetty, ja niistä tiedotetaan säännöllisesti.
  • Korjauskampanja on aloitettu ja ne tehdään porrastetusti kaikkiin autoihin.


Volkswagen AG:n sisäisessä tarkastelussa on selvinnyt, että Suomessa tapaus koskee 5 400:aa jo liikenteessä olevaa Volkswagen-hyötyautoa, jotka on varustettu tyypin EA 189 -dieselmoottorilla. Tapaus ei koske niitä dieselmoottoreita, jotka eivät ole tyyppiä EA 189. Tapaus ei myöskään koske bensiinimoottorisia Volkswagen-autoja. Volkswagen AG on jo aikaisemmin kertonut, ettei asia koske uusia autoja, jotka on varustettu Euroopan laajuisesti voimassa olevan EU6-normin mukaisella dieselmoottorilla.


Volkswagen huolehtii asiakkaistaan

Asiakkaisiin, joita asia koskee, otetaan yhteyttä henkilökohtaisestii. Volkswagen AG on esitellyt tekniset ratkaisut viranomaisille ja hakenut hyväksynnän kunkin EA 189 -dieselmoottorityypillä varustetun mallin mukaisille toimenpiteille. Asiakkaille ilmoitetaan teknisestä korjausratkaisusta, ja autot korjataan valtuutetuissa Volkswagen-korjaamoissa. Teknisestä korjausratkaisusta ei luonnollisestikaan koidu kustannuksia asiakkaalle.